A A
Tekstgrootte De tekst kan niet kleinerTekst groter maken
English Nederlands

>>Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

De afdeling neurologie van het AMC heeft een rijke historie in het doen van onderzoek naar neurologische infectieziekten. De laatste jaren is de groep sterk uitgebreid na het verkrijgen van landelijke en Europese subsidies. De onderzoekslijnen die momenteel lopen betreffen bacteriële meningitis (MeninGene en SMS MeninGene studies), verdenking bacteriële of virale meningitis (PACEM studie), antibiotica na een herseninfarct (PASS trial), neuroborreliose en het sepsis en delier onderzoek. Echter ook andere neurologische infectieziekten zoals infecties na neurochirurgische interventies, hersenabcessen en empyemen hebben onze wetenschappelijke interesse.

Mocht u geïnteresseerd zijn om met of bij ons onderzoek te doen of heeft u een klinische vraag waarop het antwoord in onze database van patiënten met bacteriële meningitis zou kunnen worden gevonden dan kan u altijd contact met ons opnemen.

Hier kunt u samenvattingen vinden van de volgende studies:

Nu op twitter

RT @Sarcoïdosewijzer AMC: De website is live! Voor informatie over sarcoïdose en ons verwijzingscentrum ga naar sarcoidosewijzer.nl #AMC #sarc…

     
 

In samenwerking met

Neuroinfecties Amsterdam werkt samen met de volgende instanties en bedrijven:

ERC: European Research Council NWO ZonMw AMC: Academisch Medisch Centrum Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC