A A
Tekstgrootte De tekst kan niet kleinerTekst groter maken
English Nederlands

>>Poli-afspraak

Poli-afspraak

De afdeling neurologie van het AMC heeft neurologische infectie- en ontstekingsziekten als speerpunt in zowel de patiëntenzorg als het onderzoek. Dit betekent dat er een speciale polikliniek is voor deze patiëntengroep. Patiënten kunnen worden verwezen door hun eigen neuroloog voor nadere diagnostiek of behandeladvies bij een (chronische) hersenvliesontsteking of de ziekte van Lyme. Maar ook als u als patiënt met een (doorgemaakte) neurologische infectie nog klachten of vragen heeft kan u bij ons terecht. 

Op onze poli wordt u meestal eerst gezien en lichamelijk onderzocht door een arts in opleiding (coassistent), waarna deze zijn bevindingen bespreekt met een van de neurologen in opleiding, die daarna ook een volledig neurologisch onderzoek bij u zal doen. De neuroloog in opleiding bespreekt zijn/haar bevindingen met Prof. Dr. Diederik van de Beek of Dr. Matthijs Brouwer, die zo nodig delen van het onderzoek bij u zal herhalen en de conclusie en het plan zal bespreken.

Omdat het voor ons belangrijk is een goed overzicht te hebben van ziektegeschiedenis en eerder aanvullend onderzoek, heeft verwijzing via huisarts of specialist met meezenden van alle eerdere correspondentie onze voorkeur. Mogelijk dat u door ons secretariaat voor de afspraak nog benaderd wordt om schriftelijk toestemming te geven voor het opvragen van onderzoeken uit andere ziekenhuizen, die nodig zijn voor ons om een compleet beeld te krijgen.

De verwijzing kan gericht worden aan:

Dr. M.C. Brouwer, Neuroloog
AMC, afdeling neurologie
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

Nu op twitter

RT @Sarcoïdosewijzer AMC: De website is live! Voor informatie over sarcoïdose en ons verwijzingscentrum ga naar sarcoidosewijzer.nl #AMC #sarc…

     
 

In samenwerking met

Neuroinfecties Amsterdam werkt samen met de volgende instanties en bedrijven:

ERC: European Research Council NWO ZonMw AMC: Academisch Medisch Centrum Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC